Френското първенство изпревари английското по резултатност

0
Само в Германия падат повече от три гола на мач
Само в Германия падат повече от три гола на мач

Сезонът във Висшата лига стартира зрелищно, като в първите няколко кръга имаше изобилие от голови спектакли с 5 и повече попадения в двете врати. Постепенно обаче настъпи “суша” в английското първенство и така към края на февруари средната резултатност вече спадна до 2,65 гола на мач. Актуалната тенденция на Острова насочва любителите на прогнозите да търсят по-често залози “под 2,5 гола” в платформата на бет365 българия. Статистиката сочи, че най-често такива предвиждания имат шансове за успех в двубои на Бърнли и Фулъм. И двата отбора се намират в долната половина на таблицата, бележат по-малко от гол средно на мач, но и не допускат толкова много попадения. Шансове за успех има и при двубоите на лидера Манчестър Сити, който разполага с най-стабилната защита, както и в тези на последния Шефилд Юнайтед, страдащ от това, че има най-слабото нападение.

В течение на сезона френското първенство изпревари английското по резултатност. Преди началото на март Лига 1 регистрира 2,71 гола средно на мач - разликата с Висшата лига не е голяма, но все пак маркира интересна тенденция. През миналата кампания например от Топ 5 лигите в Европа френската беше на най-нискорезултатна преди локдауна (а след паузата единствена не рестартира) - 2,52 попадения средно на двубой.

Само в Германия падат повече от три гола на мач

В последните години Бундеслигата неизменно е лидер по голово изобилие сред водещите първенства Европа. След като изминаха ⅔ от настоящата кампания, отново Германия е лидер по резултатност, като от Топ 5 единствено това първенство регистрира над 3 гола средно на мач - 3,05. Впрочем, в първите кръгове на кампанията над 3,00 бяха показателите и за Англия, и за Италия.

Именно Серия А оборва клишето за “калчото” като шампионат, в който отборите предимно се бранят и малко мислят за атака. След 238 двубоя в първия ешелон на Ботуша бяха отбелязани 710 попадения, или средно 2,98 на мач. Напълно е възможно и реалистично Италия да изпревари Германия в това отношение.

В Ла Лига настъпи “суша”

Най-слабо по отношение на средната резултатност в рамките на актуалния сезон се представя испанското първенство. След края на февруари Ла Лига е единствения шампионат от Топ 5, в който статистиката пада под 2,5 гола на мач. За 248 двубоя бяха реализирани 617 попадения - средно 2,48. И Барселона, и Реал Мадрид регистрират спад в атака, но не само грандовете са отговорни за “сушата” в Примера дивисион. В испанския елит все повече стават отборите с дефанзивен манталитет - Хетафе, Кадис, Елче, Валядолид, Алавес. А Атлетико Мадрид през този сезон всъщност не се вписва толкова в клишето на защитен отбор. “Дюшекчиите” бележат средно по 2 гола на мач, което допринесе за лидерската им позиция редом все пак със стабилната отбрана.

Испания - 617 гола, 248 мача, 2,48 на мач

Италия - 710 гола, 238 мача, 2,98 на мач

Англия - 686 гола, 258 мача, 2,65 на мач

Германия - 609 гола, 206 мача, 3,05 на мач

Франция - 731 гола, 269 мача, 2,71 на мач

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари