Френска компания утроява производството на оръжия за Украйна

0
Няколко френски компании са сключили споразумения за доставка на оръжия на Украйна
Няколко френски компании са сключили споразумения за доставка на оръжия на Украйна Снимка: АП / БТА

Няколко френски компании са сключили споразумения за доставка на оръжия на Украйна

Споразуменията са били сключени миналата седмица в Киев, на форум, посветен на отбранителната индустрия. Постигнати са договорки за доставката на различни оръжия, сред които шест оръдия "Сезар". Оръдията ще бъдат доставени от компанията Nexter, която е френският клон на френско-германската компания KNDS, става ясно от данни на френското министерство на въоръжените сили, предадоха Франс прес и БТА.

Със самоходните оръдия "Сезар" могат да се изстрелват 155-милиметрови снаряди на разстояние 40 км. По-рано Франция достави на Украйна 30 оръдия "Сезар".

За да задоволи търсенето, Nexter ускорява производствения процес на оръдията, като за производството на едно оръдия вече са нужни 18 месеца, а не три години. Компанията вече не произвежда по две оръдия месец, а по шест, отбелязва Франс прес.

Освен това Nexter е сключила договор с украинска компания за поддръжката на оръдията "Сезар", както и на бронетранспортьори АМХ-10.

Компанията Arquus е сключила договор за поддръжка и производство в Украйна на някои части на френския бронетранспортьор VAB. Франция е предала над сто такива бронетранспортьора на Киев, припомня АФП.

Френската компания CEFA ще достави на Украйна осем робота за разминиране SDZ, както и осем апарата амфибия за преминаване през водни препятствия – става дума за 25-метрови платформи, с които могат да бъдат превозвани танкове.

Компанията Delair, която вече има един за доставка на 150 разузнавателни дрона на Украйна, се е договорила да достави още дронове.

Компаниите Thales и Turgis & Gaillard са сключили договори с украински компании за съвместно разработване на дронове, а компанията Vistory ще създаде в Украйна център за 3D принтиране, в който ще бъдат произвеждани резервни части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    До 8
    Докато го доставят, дай ми твоя,за да пробам как е...
  • 0
    9
    До 2
    Тъй като лъха висока компетенция от коментара ти,кажи с колко златни лева или тона злато, са ни освободили твоите "Освободители" ??
  • -2
    8
    До 7
    Засега ще се достави само по голям вибратор за задника ти, че е твърде разпран и имаш нужда от XXL размер, жалка ПеПеруго :)
  • -1
    7
    Браво на франсетата
    Трябва да се доставят атомни бомби на Украйна с далекобойни ракети. Там е истината. Путин като разбере ще се накенза веднага.
  • -2
    6
    фен на Путин
    Лапам го целия на Путин и гълтам семето, не го плюя като повечето колеги путинисти. Плаща ми по 5 рубли на сеанс, не е много ама е от сърце, но мога и без пари да му го лапам, щото той заслужава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари