Французин отглеждал канабис в Радомир

0
Органите на реда открили изградена оранжерия за отглеждане на канабис
Органите на реда открили изградена оранжерия за отглеждане на канабис Снимка: БТА / Архив

Органите на реда открили изградена оранжерия за отглеждане на канабис

Френски гражданин е привлечен като обвиняем за отглеждане и притежаване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник.

На 21 август т.г., при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, служители от Районно управление – Радомир са задържали 57-годишен френски гражданин и 38-годишна жена, живеещи на семейни начала.

В труднодостъпен частен имот в Радомир органите на реда са открили изградена оранжерия и обособена нива. На мястото са намерени и иззети 81 растения от рода на конопа с височина до 220 сантиметра. При последвалия оглед на местопроизшествието, в приземен етаж на къща, в специално обособено помещение с осветление, вентилация и преработваща техника за отглеждане и сушене на растения, са намерени и близо 1400 грама съцветия от суха зелена листна маса, реагирали на канабис при направения полеви тест. Конфискувани са още около 300 грама пресовки от суха зелена листна маса, също реагирали на канабис и над 100 грама хашиш на топчета. След проведено разследване чужденецът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „в“, ал. 1 и чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 хил. лева, допълват още от ОДМВР.

През август в Радомир бяха разкрити две оранжерии за отглеждане на канабис в рамките на акция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. В частен двор, обитаван от 46-годишен местен жител, познат на органите на реда, беше открито специално изградено помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Килии 8 месеца майка ви да еба. Както процедирате с Българчетата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари