Франция въвежда курсове по емпатия в училище

2
Новият план на правителството за борба с насилието в училище включва и конфискация на телефони
Новият план на правителството за борба с насилието в училище включва и конфискация на телефони Видео: NOVA

Новият план на правителството за борба с насилието в училище включва и конфискация на телефони

Близо 150 милиона ученици в цял свят са били тормозени от свои съученици. Това показва доклад на УНИЦЕФ. Във Франция, проблемът с училищния тормоз излезе на дневен ред след серия от случаи, завършили с фатален край, предава NOVA. При един от тях училищните власти бяха обвинени, че не са обърнали внимание на призивите на тормозено дете. Затова в страната обявиха амбициозен план за борба с насилието в училище.

От март миналата година, тормозът в училище във Франция се счита за престъпление. До 10 години затвор и глоба от 150 000 евро заплашват агресора, особено ако атаките са принудили жертвата да посегне на живота си. Новият план на правителството за борба с насилието в училище включва конфискация на мобилни телефони, изключване от социални мрежи, курсове по емпатия и обучение на персонала. Годишно близо милион френски деца стават жертва на тормоз в училище. През последната седмица, в страната са зачестили и атаките срещу еврейски деца, което накара властите да поставят допълнителна охрана пред религиозните училища.

Във Франция половината от учениците на възраст между 13 и 15 години споделят, че са били малтретирани в училище, поне веднъж през последните два месеца. В 39 технологично развити страни трима от десет ученици признават, че тормозят свои връстници. Виртуалното пространство отвори нова врата, за все по-труден контрол над насилието между деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари