Франция издаде международна заповед за арест на Башар Асад

2
Асад е заподозрян и в съучастие във военни престъпления край Дамаск през август 2013 година
Асад е заподозрян и в съучастие във военни престъпления край Дамаск през август 2013 година Снимка: БГНЕС

Асад е заподозрян и в съучастие във военни престъпления край Дамаск през август 2013 година

Франция издаде международна заповед за арест на сирийския президент Башар Асад, който е обвинен в химически атаки през 2013 г., съобщава Le Monde.

Според събеседниците на изданието Асад е заподозрян и в съучастие във военни престъпления край Дамаск през август 2013 г., довели до смъртта на повече от 1400 души.

Издадени са международни заповеди за арест и на брата на сирийския лидер Махер Асад, който всъщност оглавява елитните сирийски военни части, както и на двама генерали от въоръжените сили.

Разследването започна след дело, заведено от Сирийския център за медии и свобода на изразяване (SCM), Инициативата за правосъдие на Отворено общество (OSJI) и Сирийския архив.

Миналия януари германски съд осъди бивш сирийски полковник на доживотен затвор за престъпления срещу човечеството.

Освен това през януари тази година Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) определи, че сирийските военновъздушни сили са отговорни за химическа атака, извършена в сирийския град Дума през 2018 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    до 6
    Дрисльо, евреите са също модел араби, Бе загубеняк!:)
  • -1
    6
    Moni levi
    Израел трябва сериозно да подбере тези дрипави араби в Сирия,и техния диктатор,мошеник и крадец.Пьрвобитните сирийци го търпят дьлго време..
  • 1
    5
    Steve
    То няма Сирия!Това дьржава ли е?Там живеят доста пьрвобитни и прости диваци,араби,те не са хора,маймуни,ако. Бяха светски и нормални,да бяга го изритали досега,а те бягат посвета но не се борят за Сирия.
  • 1
    4
    фена на Путин
    Значи трябва да очакваме още утре същата заповед и за Бейнямин Хуйнятаняху. Същият кръвожаден вампир. Надмина граф Дракула по изкормени деца. Ебаси еврйския мега злодей безпощаден.
  • -1
    3
    Moni levi
    На този дебил,фамилията му Ена власт вече,50,60,години,и пьрвобитните и прости араби,го търпят,друзите се вдигнаха,по умни са,изритайте го с цялата му гнусна фамилия, престъпници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари