Форум за дигитална трансформация се състоя днес в Русе

0

През следващите 4 години дигиталните умения на всички българи трябва да бъдат драстично подобрени. 3,2 млн. работещи българи и още 250 хил. безработни имат нужда от подобряване на дигиталните им компетентности, за да бъдат пригодни към променящия се пазар на труда“.

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров при откриването на форум за социалния диалог в образованието, организиран от Конфедерацията на независимите синдикати на България съвместно със Синдиката на българските учители.

Форумът се проведе на 6 октомври в зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе и на него присъстваха заместник-кметът по „Хуманитарни дейности“ Енчо Енчев, Областният управител Галин Григоров, началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, социални партньори, синдикални лидери в предучилищното и училищното образование.

Пламен Димитров се обърна към учителите с думите, че без тях не би била възможна качествената промяна, от която образованието в България се нуждае. По фондовете за възстановяване за страната ни са предвидени евросредства на стойност 25 млрд. лв., като част от тях ще бъдат насочени именно към дигиталните умения, които са ключови за дигиталната трансформация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари