Фонтана на площад „Батенберг” участва в конкурса „Фонтаните в България”

1
Сергей Драганов от Русе участва със своя снимка във фотоконкурса
Сергей Драганов от Русе участва със своя снимка във фотоконкурса Снимка: Сергей Драганов

Сергей Драганов от Русе участва със своя снимка на фонтана на площад „Батенберг” във фотоконкурса „Фонтаните в България”.

Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата” са организаторите на проявата.  Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба „Реките в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури. Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, във фоайето на УАСГ. А авторите на творбите ще получат специални награди. Всеки, който желае да подкрепи русенския фотографq може да се включи в онлайн гласуването.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари