Фондация "Русе - град на свободния дух" ще финансира проекти и през 2016 година

3
Ежегодно Фондацията обявява конкурс за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи
Ежегодно Фондацията обявява конкурс за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за проектни предложения за 2016 г. с основен приоритет финансиране на местни инициативи.

През следващата година Фондацията поставя акцент върху подпомагане на широкомащабни събития с висока обществена значимост и добавена стойност за местните общности.

Подкрепа ще получат нестандартни и оригинални идеи в сферата на културата, културно-историческото наследство, изкуството, науката и образованието, в това число неформалното образование, както и младежките дейности и развитието на гражданското общество.

За да бъдат допуснати до участие в конкурсната сесия, проектните идеи трябва: да прилагат новаторски подход към местния контекст, да не са реализирани до момента в Русе и да не са част от традиционния културен календар на града.

Няма да бъдат разглеждани предложения, които са били депозирани в рамките на някоя от предишните конкурсни сесии, обявявани от Фондацията, и не са били одобрени за финансиране.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.  Едно от условията към тях е проектната им идея да не е била депозирана с искане за  финансиране от ФондацияРусе – град на свободния дух“ през последните две години.

Максималната продължителност на проектите не трябва да надвишава 10 месеца, а реализацията им обхваща периода 1 март 2016 г. – 31 декември 2016 г.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 17:30 часа на 5 януари 2016 г.

Повече информация е публикувана в Насоките за кандидатстване, в сайта на ФондацияРусе-град на свободния дух“ www.free-spirit-city.eu.

През 2016 година Общинска фондацияРусе-град на свободния дух“ ще продължи да подкрепя лица с изявени дарби в рамките на фонд „Лицата на Русе“, като приемът на исканията за подкрепа  ще бъде текущ през цялата година.

Общинска фондацияРусе – град на свободния дух“ подкрепя и стимулира дейности, които утвърждават позициите на Русе като град, съчетаващ успешно традиции, новаторство и творчество, в две основни направления:

  • Подпомагане на лица с изявени дарби от Община Русе чрез Фонд „Лицата на Русе;
  • Финансиране на местни инициативи.

Основните цели на Фондацията са:

  • Създаване на междусекторни партньорства, които обединяват институции, граждани, културни общности, творци, професионални гилдии, представители на академичните среди, неправителствени организации, бизнес, международни партньори и медии;
  • Стимулиране на творческия дух на града и утвърждаване на Русе като водещо културно средище в Дунавския регион.

Ежегодно Фондацията обявява конкурс за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи.

В резултат на това, през 2014 и 2015 г. бяха подпомогнати 76 идеи на 58 творчески екипа и организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари