Фон дер Лайен: Европейска газова инфраструктура може да послужи за пренос на водород

1
През май комисията ще предложи начини за разделяне на ценообразуването на газа и на тока
През май комисията ще предложи начини за разделяне на ценообразуването на газа и на тока Снимка: ЕПА / БГНЕС

През май комисията ще предложи начини за разделяне на ценообразуването на газа и на тока

Съществуващата европейска газова инфраструктура може да послужи занапред за пренос на водород, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след края на двудневното заседание на Европейския съвет.

Тя отбеляза, че 75 на сто от търговията с газ, пренасян по тръбопроводи, се извършва в Европа и това поставя ЕС в изгодна преговорна позиция на фона на решението за бъдещи общи преговори за европейските газови доставки. Трябва да използваме пазарната си тежест, настоя Фон дер Лайен.

Председателката на ЕК съобщи, че през май комисията ще предложи начини за разделяне на ценообразуването на газа и на тока.

Фон дер Лайен отбеляза, че ЕС се насочва към приложението на вече приетите санкции срещу Русия заради войната в Украйна, както и към запълване на пропуските, които позволяват заобикаляне на ограничителните мерки. Ще увеличим подкрепата за Украйна, ще изострим санкциите, ще прекратим зависимостта от руските изкопаеми горива, обобщи тя.

Целият ЕС подкрепя Украйна, демократичният свят е срещу войната на (руския президент Владимир) Путин, който не очакваше нашето единство и решимост. Санкциите хапят и ограничават възможностите за война, добави Фон дер Лайен.

Жестокостта на руската армия не жали деца, жени, млади и стари. Досега 10 млн. украинци са разселени или търсят убежище в чужбина, допълни председателката на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    замислен за истината
    Има нещо гнило в госпоДжата. Дали не е мъжът й, който май нещо си работел при ваксините.
  • -1
    3
    Spermaman
    Божке, колко е проста тая женица, божкееее. Готов Водород в природата няма,....много е лек, и веднага излита в космоса. Да...по лек е дори от хелия. Той се получава чрез химични и физични процеси в които трябва да ВЛОЖИШ енергия, и тази енергия е повече от колкото ще получиш обратно ако го изгориш. Тия от еурогейския саюз са пълни идиоти!
  • -2
    2
    ае хайко
    кот те брои за жив пък теб бе
  • 6
    1
    Special
    Поздрави на Хайко! От ваксинираните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари