Фон дер Лайен: ЕС трябва да спре постепенно вноса на изкопаеми горива от Русия до 2027 година

0
Европейските лидери обсъждат ограничаване на поскъпването на тока
Европейските лидери обсъждат ограничаване на поскъпването на тока

Европейските лидери обсъждат ограничаване на поскъпването на тока

Европейският съюз трябва да спре постепенно вноса на изкопаеми (фосилни) горива от Русия до 2027 година, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава Ройтерс.

Тя също така посочи, е планът за постигане на енергийна независимост на ЕС, наречен RePowerEU, ще бъде изложен в подробности в средата на май, съобщи БНР.

От сега обаче се знае, че този план ще съдържа мерки за разнообразяване на енергоизточниците, "превключване" към втечнен газ и увеличаване на дела на възобновяемите източници, по-добра свързаност на енергийните системи, повече енергийна ефикасност и преструктуриране на пазара на електроенергия в Европа.

В краткосрочен план европейските лидери, които се събраха днес във Версай, обсъждат ограничаване на поскъпването на тока, регулиране на цените и увеличаване на държавното подпомагане, каза още Фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Оффф
    Тия не схващат все още, че Светът се променя. Що за кретени "управляват" Европа.
  • -1
    1
    русенец
    Тая като беше военен министър такова мамата на немската армия, сега докато не такова мамата и на ЕС , няма да миряса.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари