Флашмоб в Русе за деня за борба с наркотиците

0

Младежи изпълниха легендарния хит на група БТР „Спасение“, посветен на жертвите на наркотиците

На 25 юни Превантивно – информационният център /ПИЦ/ -Русе реализира последното от поредицата събития по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни. Важната информационна кампания завърши на центъра на града, пред Доходното здание с флашмоб, създаден от доброволците на ПИЦ. Те провокираха вниманието на гражданите, като изпълниха легендарния хит на група БТР „Спасение“, посветен на жертвите на наркотиците.

Приключи и конкурсът, проведен от ПИЦ на тема „Къде и с кого искам да бъда през свободното си време?“. Той се проведе сред всички ученици от 1 до 11 клас на територията на Община Русе. Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ Радостина Пейкова връчи грамоти и награди на участниците. Центърът инициира този конкурс с цел децата да покажат как преодоляват зловредните изкушения като тютюнопушене, алкохол, употреба на психоактивни вещества, контакт с потенциално опасни интернет страници и т.н.

След награждаването на децата, от офиса на ПИЦ под блок „Мадара“ тръгна шествие към центъра на града, в което взеха участие служителите на центъра и ученици от Клуба на доброволците към ПИЦ, солидарни с каузата. Всички участници бяха облечени с бели тениски с надпис „26 юни – Международен ден за борба с наркотиците“. По време на шествието се раздаваха флаери на минаващите граждани.

На 26 юни 1988 г. за първи път се отбелязва обявеният от ООН Ден за борба с наркоманията. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари