Фирмите с ниски цени предлагали най-калпавите дискове

0
Бойко Борисов ще прави склад за електронни данни
Бойко Борисов ще прави склад за електронни данни

Премиерът Бойко Борисов поиска надзор както при строителството. Фирмите с най-ниски цени предлагат най-калпави дискове.

До 10 дни ще ви предложа решение на Министерстки съвет, с което създаваме държавно хранилище. В него всеки регистър трябва да представя копие от информацията.

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев в началото на заседанието на правителството.

"Няма да кажа къде ще бъде, но и технически и нормативно ще уредим това, за да препядстваме бъдещи подобни кризи", обяви той, имайки предвид срива в търговския регистър.

Според Дончев, ситуацията с него показва и колко е крехка и уязвима цялата тази миграция към система от типа на електронното управление. Всяка една техническа криза може да прерасне в икономическа, в търговска, в каква ли не друга. Съжалявам да го кажа, но суровата истина е, че отсега нататък, ако не искаме подобни кризи, ще трябва да отделяме повече пари, включително и за киберсигурност", отсече вицепремиерът.

Премиерът Бойко Бориосов поясни, че всъщност ще се прави склад за електронни данни.

"Много важно е, Дончев, като го правите това да има и надзор, защото в строителството имаме надзор, който контролира изграждането на електронните системи няма надзор. Това трябва да го отрегулираме, защото фирмите, които очакват с най-ниските цени в последствие слагат и най-калпавите дискове. Така че да се направи надзор, който да следи и този процес", поръча Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари