„Фирмата” на Баретата правела оборот от 5 милиона лева на месец

0
Ако парите от продажбите паднели драстично, виновникът се издирвал и наказвал сурово.
Ако парите от продажбите паднели драстично, виновникът се издирвал и наказвал сурово.

Оборот от 5 млн. лв. месечно от продажби на наркотици е правела групировката „Фирмата” на бившия служител на МВР Златомир Иванов - Баретата.

Това съобщава „Телеграф” като се позовава на обвинителния акт на прокуратурата срещу него.

Ръководената от екскомандоса структура имала дилъри в София, Перник, Самоков, Ботевград, Русе, Видин, Монтана, Лом, Силистра, Плевен, Пловдив, Троян, Благоевград.

Ако парите от продажбите паднели драстично, виновникът се издирвал и наказвал сурово.
 
От внушителните 5 млн. 40 000 лв. оставали за дясната му ръка Мартин Станков-Рашо, който държал на подчинение наказателните бригади, а 200 000 лв. се носели на Баретата в дома му в столичния квартал „Драгалевци”, пише още в документа на прокуратурата.
 
Със значително по-малка територия – Слънчев бряг, Поморие, Несебър, Бургас, оцелелият по чудо при престрелка Димитър Желязков-Митьо Очите си докарвал подобни печалби от около 200 000 лв. в силните летни месеци, макар че хората му продавали най-нискокачествения хероин в България. До такава информация са стигнали разследващите, събрали доказателства, с които Очите беше вкаран в затвора в Белене.
 
За да поддържа наркоимперията си, Баретата проявявал повече находчивост от Очите, смятат разследващи. Бившият командос заделял по 100 000 лв. всеки месец за рушвети, които отивали за полицаи, на чиято територия работели дилърите на Иванов. Освен това същата сума, но в евро, както и пари за стартиране на легален бизнес, е била предлагане на свидетел, решил да говори за групата на Златомир Иванов.
 
Според държавното обвинение, на сметката си бившият кадър на МВР има две убийства – на пернишкия дилър Алф, както и на Антон Милтенов - Клюна, но според съда доказателства за това не са събрани.
 
И Очите и Баретата се дръпвали настрана, когато наркогрупировките им започнали да стават прекалено силни, и възлагали повече ръководни функции на своите най-приближени.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари