Финландия оставя отворен само един пункт на границата си с Русия

0
Над 600 души без валидни документи за пътуване проникнаха на територията на Европейския съюз
Над 600 души без валидни документи за пътуване проникнаха на територията на Европейския съюз Снимка: БТА / архив

Над 600 души без валидни документи за пътуване проникнаха на територията на Европейския съюз

Финландия ще затвори всички контролно-пропускателни пунктове по границата си с Русия, с изключение на един, съобщи премиерът Петери Орпо, цитиран от Ройтерс и БТА.

Досега през този месец от Русия във Финландия проникнаха повече от 600 души без валидни документи за пътуване на територията на Европейския съюз, което принуди Хелзинки да затвори няколко гранични пункта. Финландските власти обвиниха Москва, че умишлено насочва мигранти към Финландия, но Кремъл отхвърли тези твърдения.

Хората, проникнали във Финландия, са граждани на различни страни, сред които Йемен, Афганистан, Кения, Мароко, Пакистан, Сомалия и Сирия.

По-рано днес финландската външна министърка Елина Валтонен каза пред Ройтерс, че Финландия обмисля затварянето на няколко от останалите отворени по границата с Русия четири контролно-пропускателни пункта, както и на цялата граница, ако мигрантският поток не спре.

На пресконференция тази вечер премиерът Орпо обяви, че ще бъдат затворени три от четирите гранични пункта, които до този момент работеха. Мярката влиза в сила от полунощ в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари