Филмът за Ердоган е вече в кината

0

Биографичният игрален филм за живота на турския президент Реджеп Ердоган тръгна от днес по кината в страната.

Това се случва само седмици преди предстоящия референдум за увеличаване на правомощията на президента през април, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

Във филма „Reis“ („Началникът”) участва известният турски актьор Реха Бейоглу в ролята на младия президент. Лентата се фокусира основно върху неговото детство и ранните години на президента в беден квартал на Истанбул. В нея кратка роля има и актрисата Йозлем Балчъ, която влиза в ролята на младата съпруга на Ердоган – Емине.

Историята започва през септември 1961 г. с екзекуцията на тогавашния министър-председател Аднан Мендерес. По това време президентът, който е роден на 27 февруари 1954 г., е бил на седем години. За първи път публиката вижда порасналия президент през 1994 г., когато той участва в изборите за кмет на Истанбул. Филмът представя предимно сцени, в които Ердоган извършва положителни действия, най-вече като дете. Той купува билет за кино на друго дете, отказва се от подарък колело, за да плати за обучение на друго момче или спасява кученце.

Филмът завършва с влизането му затвора през 1999 г., след като рецитира поема, определена като ислямистка. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари