Фестивал "Всемир на таланти" в Русе

0
Над 1000 участника на възраст от 3 до 23 години ще се включат в забавления и предизвикателства
Над 1000 участника на възраст от 3 до 23 години ще се включат в забавления и предизвикателства

Всемир на таланти -  Русе‘2018“ ще се проведе от 10:30 до 17:00 часа на площад „Свобода” в неделя, 30 септември.

Това съобщиха от Общината, отправяйки покана към русенци да се забавляват на атракциите. Участниците ще са над 1000 на възраст от 3 до 23 години. Около Паметника на свободата и пред Съда ще има 25 работилници и ателиета за сценични и приложни изкуства и иновативни занимания и игри, спортни надежди на Русе ще се включат в демонстрации и предизвикателства.

Там ще е и фестивалната сцена, на която състави и индивидуални творци от Общинския младежки дом и Детския център за изкуство ще представят музикално-артистичната програма от 10:30 до 12:30 часа.

За първи път от седем години „Всемир на таланти - Русе“ се превръща в хепънинг за култура, образование, екология и спорт, коментират от Общината, откъдето са осигурени много изненади и тематични награди за всички участници. Оттам казаха още, че фестивалът ще бъде естествено ехо на домакинството на Световното първенство по волейбол и тематично ще припомни на русенци и гости на града за волейболния септември на Русе.

Традиционно ще участва пожарникарски екип със специализиран автомобил, предоставен за най-любопитните малчугани, които искат да видят отблизо истински пожарникари и пожарна кола. Те ще имат възможност да опитат част от техниките за гасене на пожар с шланг и вишка.  „Всемир на таланти - Русе2018“ се осъществява в изпълнение на културния календар и Общински годишен план за младежта’2018 на Община Русе със съдействието на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, РДПБЗН-Русе, Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство, „Русе арт“, „Комунални дейности“ и „Паркстрой“, уточняват от Общината

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари