Фестивал „Всемир на таланти“

0

На 18 септември, неделя, Русе е домакин на петото издание на Фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти Русе‘2016“ и второто издание на екофестивала „Стара хартия за нова книга‘2016“ - хепънинг, в който се срещат два фокуса: култура, образование и екология с една цел – да направят малките деца, младежите и най-големите граждани на Русе по-отговорни, по-ангажирани и по-креативни в отношението към природната и културната среда.

В рамките на фестивала „Всемир на таланти“ малките посетители ще могат да обогатят познанията си по физика и химия по един особено атрактивен начин и да развият своите артистични заложби в творчески ателиета, които показват разнообразни стилове на рисуване и скулптиране.

В работилниците за деца малчуганите ще имат възможността, под ръководството на квалифицирани асистенти, сами да си изработят маски, кукли, бижута, ветрила и хвърчила, както и да ваят и декорират глинени съдове.

„Всемир на таланти Русе‘2016“ и „Стара хартия за нова книга‘2016“ се провеждат на площад „Свобода“ с начален час 10:00 и се организират от Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ с подкрепата на ЕКОПАК България АД, Книжен център „Гринуич“, Общинско предприятие „Русе арт“. За артистичната програма на сцената пред Съдебната палата ще се погрижат Общинският младежки дом – Русе, Общинският детски център за култура и изкуство – Русе, Театърът на приказките – София, а по-късно през деня – вокално студио „Вили Икономов и Биг Бенд Русе .

От 19:30 ч. на същата сцена популярната и обичана българска рок група „Хоризонт“ ще изнесе концерт под надслов „Изпей „Обичам те“ на български“ – каузата на музикантите е в подкрепа на родния език в българската поп и рок музика.

В концерта ще вземат участие още русенската рок група „Silent Anxiety” и сестрите Пресиана и Мирела Димитрови.

Специален гост ще бъде Жоро Янакиев от група „Сигнал“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари