Фермерски пазар с родни продукти предизвика истински фурор

6
Щандовете са безплатни за всички производители
Щандовете са безплатни за всички производители Снимка: Facebook

Щандовете са безплатни за всички производители

Уникален по рода си фермерски пазар има за пръв път Велико Търново. Първото издание на инициативата бе открито тази сутрин на общинското тържище в най-големия квартал на старата столица – "Бузлуджа“. Интересът бе много голям, а за по-малко от три часа продукцията бе почти изцяло изкупена.

Кметът Даниел Панов посети пазара и обяви, че щандовете в рамките на събитието ще са безплатни за всички производители. "Самият фермерски пазар ще се провежда всяка събота", каза още Панов, цитиран от Фокус.

Изложена бе натурална продукция – плодове и зеленчуци, яйца, мляко и млечни продукти, хляб и печива, мед, вино, сиропи, месо и месни изделия, също билки, цветя, разсад и други продукти от градината.

Градоначалникът благодари на всички производители, които взеха участие в инициативата, родила се по идея на граждани и подкрепена от Общината. Много настроение за присъстващите създадоха хорът и танцовият състав на Фолклорен колектив "Плетеница“, а музикални изпълнения ще има и в предстоящите издания на фермерския пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари