Фермер осъди БАБХ за забавено с 2 месеца обезщетение за умъртвени птици

2
Плащането е трябвало да стане до 31 юли 2021 г., но парите са получени чак на 18 октомври 2021 г.
Плащането е трябвало да стане до 31 юли 2021 г., но парите са получени чак на 18 октомври 2021 г.

Фермер от пловдивското село Трилистник осъди държавата в лицето на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да му плати обезщетение заради забавено плащане за умъртвени птици.

Огнище на птичи грип било открито в стопанството му в края на април м. г. и от БАБХ наредили да бъдат унищожени наличните там кокошки носачки, както и 199 160 яйца, пише 24 часа.

За птиците собственикът на фирмата трябвало да получи компенсация от 8573,69 лв., а за яйцата – от 26 350,86 лв. И в двата случая това е трябвало да стане до 31 юли 2021 г., но парите са получени чак на 18 октомври. Стопанинът завел дела за забавянето и поискал обезщетение. Сумите не са големи - 185,76 лв. и 578,25 лв., но Пловдивският административен съд уважава и двата иска. БАБХ ще трябва да му плати и деловодните разноски.

Двете решения не са окончателни и може да бъдат оспорени пред ВАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари