Фериботите в Гърция свалят цените в разгара на сезона

0
Отстъпките започват от 15% и стигат до 95%
Отстъпките започват от 15% и стигат до 95%

Отстъпките започват от 15% и стигат до 95%

Фериботните компании в Гърция стартират с нови оферти за по-ниски цени и отстъпки. Отстъпките започват с 15%, а бенефициентите на социален туризъм могат да разчитат на до 95%. Това са тези, които са получили ваучери от държавата като социално слаби. Намаленията започват от понеделник и ще бъдат валидни до края на сезона. Основно са предназначени за семейства, но някои компании включват и оферти за групи или индивидуални пътувания, пише Телеграф.

Кампанията идва след правителствена инициатива за ограничаване на разходите за пътуване по време на ваканция за гръцките семейства, но от това се възползват на практика всички туристи и посетители на страната.

Натиск

Въпреки факта, че фериботните компании се оплакват, че оперативните им разходи са скочили до небето, те отговориха на искането на правителството да намалят цените. В същото време цената на горивата, която беше причината за три увеличения през миналата 2022 г., в момента е намаляла с 40-45%. Това е и една от причините правителството да иска намаленията. В началото на седмицата представителите на операторите са имали среща с няколко възлови министри, които са поискали обяснения за високите цени.

Кампаниите започват от понеделник, 17 юли, и в зависимост от различните компании и оператори на фериботи започват от 25% за четиричленно семейство и стигат до 50% за многодетни.

Най-интересни за нашите туристи са линиите в Северно Егейско море. Отстъпките са 30% за двупосочни билети за четиричленни семейства. Специални отстъпки от 25% ще бъдат налични за двупосочни билети за така популярната сред много българи дестинация от Солун до рая на сърфистите и кайтърите Лимнос, както и от Волос до Скиатос и Скопелос.

Закупили билети, могат да ги анулират и да си вземат нови с намаленията. Това обаче се приема за рисково, тъй като заетостта е близка до 100% за целия сезон.

Изгодно

Отстъпките са най-изгодни по дългите и натоварени дестинации, които свързват Атина с популярните Парос, Наксос, Санторини и Миконос. Там цените в двете посоки са около и над 700 евро и отстъпката е осезателна и крайната цена пада под 500 евро. 40% е отстъпката за пътувания до острови, засегнати от бежанската криза, като Самос, Лерос, Хиос, Лесбос и Кос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Внимавайте Русенци
    Парка започва да изгубва своята идентичност,лека полека.Русенци,не оставяйте това така......запазете си парка и търсете...
  • Балканеца
    Номер 11, в началото на 20 век в Русе са живеели 30-35 хил човека. Повече ли млади хора е имало спред теб? Именно тогава е...
  • Геро
    Русе се е препълнил с прости и мърляви хора! Съдя по коментарите,защитаващи боклукчийския камион пред храма и по гласуването...
  • Русе
    Слабите страни на Русе са малко млади хора -> малко възможности за социализация за млади хора, както и инономика базирана на...
  • До До 6
    Виждам прави и опънати тротоари в централен южен район и широк център, където живея. Много по-добре е от София, където...