Фейсбук вече е демоде

0
Други социални мрежи набират все повече популярност
Други социални мрежи набират все повече популярност

Двете най-популярни социални мрежи в световен мащаб – Фейсбук и Туитър явно вече са демоде. Това показват последните проучвания. През последните години те се превърнаха в неизменна част от ежедневието на голяма част от хората по света. При Фейсбук и Туитър обаче се забелязва забавяне на техния растеж.

Интересното е, че все по-популятна в последно време е платформата Инстаграм, която бележи сериозен възход. От 2012 година дневният брой на новите профили в социалната мрежа Фейсбук няма значителна промяна.

Основният конкурент – Туитър пък губи част от влиянието си за сметка на платформите „Pinterest“ и Инстаграм, която също е собственост на Марк Зукърбърг. И двата сайта имат забележително добри резултати по отношение на дневния брой нови потребители.

Социалната мрежа за професионални контакти „LinkedIn“ обаче е изключение от правилото. От 2014 г. насам сайтът записва много добри резултати, като единствено той има повече профили на хора на 30 и над 30-годишна възраст. Това означава, че платформата печели изцяло нови интернет потребители.

Застоят на Фейсбук и Туитър може да се обясни, че по-младото поколение, което има вече профили в тези две социални мрежи, търси нови платформи за изява. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари