Фейсбук статуси на номинирания за правосъден министър будят недоумение с агресивен и груб език

2
Скандални и по правопис, и по съдържание
Скандални и по правопис, и по съдържание

Скандални и по правопис, и по съдържание

Момчил Иванов е предложението на "Има такъв народ" за министър на правосъдието, стана ясно по-рано днес.

Иванов е адвокат и е депутат в 45-тото и 46-тото Народно събрание от ИТН. Избран е от 4 МИР във Велико Търново. През 2019 година е избран за координатор на ИТН в областта. Преподавал е в Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", в катедра "Частноправни науки". През 2019 година става доктор по гражданско и семейно право, пише Факти.бг

През 2021 година пък в пространството на социалните мрежи започват да циркулират снимки на публикации на Момчил Иванов, които са меко казано скандални, ако приемем, че идват от човека, който най-пряко ще отговаря за провеждането на съдебна реформа в България. За съжаление достоверността на публикациите не е проверяема, тъй като профилът на Иванов не е публичен.

В една от снимките виждаме публикация с текст: "Прибиваме комунистите в Благоевград с 57% на 42%!Време е за ДРУГО!".

<strong class='keys'>Право</strong>съдният <strong class='keys'>министър</strong>, предложен от <strong class='keys'>ИТН</strong>, пише скандални статуси?

Без да коментираме съдържанието, ясно виждаме две грешки в тези две изречения - вместо пребиваме, прибиваме; другата грешка е липсата на разстояние между удивителния знак и думата "време". Припомняме, че Момчил Иванов е доктор по право.

Припомняме също, че след като поканата от ИТН за срещата с ИБГНИ вчера беше публикувана от адв. Николай Хаджигенов във Фейсбук, много потребители в социалната мрежа се възмутиха от неграмотното изписване на въпросната покана.

В другата снимка виждаме публикация, в която Момчил Иванов определя дадени политически фигури (от коментарите съдим, че става дума за "Демократична България") като "соросоидни платени политици-майкопродавци". Явно в "Има такъв народ" квалификациите са неприемливи само в една посока. Припомняме, че в своето включване на живо от неделя Слави Трифонов отдели особено внимание да обясни, че квалификацията "чалгар" е неприемлива и че трябва да се гледат действията, а не да се слагат етикети. Предложеният от ИТН министър на правосъдието Момчил Иванов обаче вероятно не мисли така (ако приемем публикациите от снимките за автентични, което нямаме причина да не правим).

В същата снимка виждаме и определението "гнусна паплач", като вероятно това са всички хора, несъгласни с действията на ИТН, които го заявяват публично.

<strong class='keys'>Право</strong>съдният <strong class='keys'>министър</strong>, предложен от <strong class='keys'>ИТН</strong>, пише скандални статуси?

И в този пост изобилстват пропуски в граматиката, пунктуацията и правописа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари