Фейсбук пуска конкурент на YouTube

0
Социалната мрежа пуска своята видео услуга Watch в глобален мащаб
Социалната мрежа пуска своята видео услуга Watch в глобален мащаб Снимка: Аlliance / dpa / S. Stein

Социалната мрежа Facebook пуска своята видео услуга Watch в глобален мащаб една година след старта ѝ в САЩ, предлагайки оригинални развлекателни новини и спортно съдържание.

С този ход компанията се конкурира с платформи като YouTube на Alphabet, предава Ройтерс.

Ръководителят на видео съдържанието във Facebook Фиджи Саймо твърди, че Watch набира инерция на един доста населен пазар, защото е изградена на база на разбирането, че гледането на видеа може да е социална дейност.

"Всеки месец над 50 млн. души в САЩ влизат, за да гледат видео за поне минута в Watch, а общото време, прекарвано в гледане на видеа във Facebook Watch, се е увеличило 14 пъти от началото на 2018 г.“, коментира тя пред репортери.

С Watch… можете да имате двупосочен разговор за съдържанието с приятели, други фенове или дори със самите създатели на съдържание“.

Facebook твърди, че създателите на съдържание ще могат да генерират средства от видеата си, използвайки нейната услуга Ad Breaks във Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия, както и в САЩ, от този четвъртък, като ще последват още много страни.

Саймо твърди, че медиите генерират „значителни приходи“ от системата за автоматична видео реклама в платформата.

"Знаем, че това е дълъг път, но ние работихме усилено, за да се уверим, че Ad Breaks е добра възможност, както за нашите партньори, така и за нашата общност“, обясни още тя.

Рекламните приходи ще бъдат разделени, като 55% ще отиват при създателя на съдържанието, а 45% - при Facebook, както се случва в САЩ.  

Източник: Investor.BG
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари