Федералният резерв предупреди за влошаване на ситуацията с ликвидността

0
Има по-висок риск от внезапно влошаване на ликвидността заради войната в Украйна
Има по-висок риск от внезапно влошаване на ликвидността заради войната в Украйна Снимка: AFP / Getty Images

Има по-висок риск от внезапно влошаване на ликвидността заради войната в Украйна

ФЕД предупреди за влошаващи се условия на ликвидността на ключови финансови пазари на фона на растящите рискове от войната в Украйна, затягането на монетарната политика и повишаващата се инфлация. В 6-месечния си доклад за финансовата стабилност Фед казва, че има по-висок от обичайния риск от внезапно влошаване на ликвидността заради пазарите на суровини заради войната в Украйна, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Източници на Bloomberg казаха, че централната банка на Индия се намесва на всички валутни пазари в защита на рупията след като в понеделник се срина до рекордно дъно. Научихме, че RBI се прицелва в спекулантите с валутните си резерви за 600 млрд долара и се готви да направи още. Изненадващото повишение на лихвата миналата седмица не успя да спре спада на валутата заради тревоги от ръста на инфлацията.

Премиерът на Шри Ланка, Махиндра Раджапакса подаде оставка след протестите заради срива в икономиката. Демонстрантите искаха Раджапакса и неговият брат, президентът на Шри Ланка да се оттеглят. Цените на всичко – от бензин до лекарства скочиха. Шри Ланка е близо до фалит и спря плащанията по външния дълг.

Строгите ковид мерки в Шанхай предизвикват смущения в здравните услуги в Ню Йорк. Болниците страдат от недостиг на химикалите, използвани на тестове. Това е още един пример как 5-седмичният локдаун в китайските градове влошават глобалните вериги за доставка. Асоциацията на болниците в Голям Ню Йорк предупреди, че запасите са вероятно ще бъдат ограничени на 80% в следващите 2 месеца, въпреки подновяването на производството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари