Фаучи: САЩ могат да постигнат колективен имунитет до есента

0
Въпреки че колективният имунитет все още не е достигнат, страната започна да чувства "много благоприятния ефект на ваксините", обясни медицинския съветник на Белия дом
Въпреки че колективният имунитет все още не е достигнат, страната започна да чувства "много благоприятния ефект на ваксините", обясни медицинския съветник на Белия дом Снимка: Getty images

Поне 70-85% от американците имат нужда да получат ваксина срещу коронавирус, за да се постигне тази цел

Главният медицински съветник на Белия дом д-р Антъни Фаучи заяви в сряда, че САЩ могат да постигнат колективен (стаден) имунитет срещу Covid-19 "до края на лятото или началото на есента".

Той посочи, че поне 70-85% от американците имат нужда да получат ваксина срещу коронавирус, за да се постигне тази цел, предаде БНР.

"Ако значителен брой хора обаче не се ваксинират, това ще забави процеса по достигането на тази крайна точка", подчерта Фаучи на редовен брифинг за пресата на екипа на Белия дом за отговор коронавирусната пандемия, добавяйки, че правителството се стреми да ваксинира "толкова много хора, колкото е възможно".

Въпреки че колективният имунитет все още не е достигнат, страната започна да чувства "много благоприятния ефект на ваксините", обясни той. Епидемиологът също така изрази надежда, че САЩ трябва да знаят до есента дали могат да ваксинират срещу Covid-19 и децата в училищна възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари