Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста

1
Съдиите се позоваха на богатото съдебно минало на Иван Богоев, както и своеобразната специализация, свързана с подправяне на пари и документи
Съдиите се позоваха на богатото съдебно минало на Иван Богоев, както и своеобразната специализация, свързана с подправяне на пари и документи Снимка: Под тепето

Съдиите се позоваха на богатото съдебно минало на Иван Богоев, както и своеобразната специализация, свързана с подправяне на пари и документи

Апелативният съд Пловдив отхвърли жалбата на фалшификатора Иван Богоев срещу задържането му под стража и окончателно го остави в ареста. Богоев е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи в България и в страни от ЕС.

Богоев искаше да излезе от ареста срещу парична гаранция, но магистратите прецениха, че има опасност да извърши ново престъпление или да се укрие, предаде БНР.

Те се позовават на доказателства по повдигнатото обвинение, сред които освен направените обиски, претърсвания и изземвания е и засечена комуникация я с другия обвиняем. Тя е ставала с размяна на книжа в специално изграден тайник на изоставена пловдивска сграда.

Освен фактите по това разследване, съдиите отбелязват и богатото съдебно минало на Иван Богоев, както и своеобразната специализация в извършване на престъпления, свързана с подправяне на пари и документи.

Преди 21 години беше заловен да "произвежда" фалшива валута в сградата на Военната прокуратура и излежа 13 годишна присъда. През 2017-та отново е задържан за печатница за фалшиви документи.

Настоящото му обвинение от преди седмица е за фалшифициране на лични карти, паспорти и шофьорски книжки, които са продавани на наши и чужди граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари