Facebook вече ще таксува бизнес потребителите на WhatsApp

0
Няма точни подробности за това за кои услуги WhatsApp ще таксува бизнес потребителите, нито в какъв размер
Няма точни подробности за това за кои услуги WhatsApp ще таксува бизнес потребителите, нито в какъв размер

Facebook обяви, че прави големи промени в своята корпоративна версия на платформата за бързи съобщения WhatsApp for Business

Занапред приложението, което има около 50 милиона бизнес клиенти по целия свят, ще позволи на потребителите да правят покупки директно от чата, пише KALDATA.

За да го направи обаче, компанията-майка на WhatsApp, Facebook ще започне да таксува компаниите, които използват WhatsApp for Business за първи път в историята на приложението чрез нова диференцирана система за ценообразуване.

През последните две години развихме сериозно приложението WhatsApp for Business и WhatsApp Business, за да помогнем на бизнеси от всякакъв размери да управляват по-добре своите кореспонденции. Вслушвахме се непрекъснато в отзивите за това, над което работим и вярваме, че WhatsApp е най-добрият начин за свързването на потребителите и бизнеса“, казват от WhatsApp в официална информационна публикация в блога си.

WhatsApp за бизнеса

От чат услугата казват, че повече от 175 милиона души всеки ден използват активно WhatsApp for Business, така че улесняването на плащанията директно през чат приложението може да бъде от полза на мнозина.

„Нашето проучване показва, че хората предпочитат да изпращат съобщения на бизнеса, за да получат допълнителна информация или помощ, и е доста по-вероятно, когато това се случи, да имат желание и стимул да направят покупка“, казват още в публикацията в блога от компанията.

WhatsApp също така иска да улесни бизнеса да интегрира функции за бързо разплащане в съществуващите си решения за търговия и връзка с клиентите, което според ръководството на услугата ще помогне на много малки предприятия, които са били засегнати от пандемията.

Този ход може да е сигнал за още една стъпка към по-широкото разпространение на WhatsApp Pay, която услуга се сблъска с редица правни проблеми в Бразилия и Индия.

Няма точни подробности за това за кои услуги WhatsApp ще таксува бизнес потребителите, нито в какъв размер. Също така няма оповестена информация кога новите промени ще влязат в сила, като публикацията в блога на компанията изглежда е по-скоро ранно информационно предупреждение, което има за цел да подготви потребителите на WhatsApp for Business.

Ще таксуваме бизнес клиентите за някои от услугите, които предлагаме, което ще помогне на WhatsApp да продължи да помага на бизнеса да се развива, докато предоставяме и разширяване безплатните криптирани текстови, видео и гласови разговори, защитени от край до край за повече от два милиарда души по света“, се обяснява в публикацията на компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари