Европейската комисия отправи три препоръки към България

0
Те касаят енергийните помощи, националния план и енергията
Те касаят енергийните помощи, националния план и енергията Снимка: Dunavmost

Брюксел съветва страната ни да продължи целенасочената подкрепа за имащите нужда и да намали цялостната си зависимост от изкопаемите горива и техния внос

Европейската комисия представи днес препоръките си в областта на икономиката за страните от ЕС. 

Към България са отправени три препоръки, предаде БТА.

Комисията очаква догодина нашата страна да продължи да осигурява временна и целенасочена подкрепа за домакинствата и фирмите заради високите енергийни цени, както и за бежанците от Украйна. Препоръчва се осигуряване на бюджетни средства за природосъобразния и цифровия преход, както и за енергийна сигурност. За следващите години се препоръчва фискална политика, насочена към постигане на разумни средносрочни фискални позиции.

Втората препоръка е България да продължи с изпълнението на плана за възстановяване и устойчивост, както и да разчете разходите по политиката на сближаване до 2027 година, за да започнат преговорите с Комисията.

Третата препоръка е да се намали цялостната зависимост от изкопаемите горива и техния внос чрез ускоряване на развитието на възобновяемите енергийни източници и с разнообразяване на източниците и пътищата за доставка на газ. Комисията препоръчва увеличаване на връзките към газопреносните мрежи на съседните страни. ЕК очаква да се положат повече усилия за намаляване на търсенето на енергия чрез повишаване на енергийната ефективност в производството и в сградите. Препоръчва се да бъдат намерени нови устойчиви решения в централното отопление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари