Европейската банка спира кранчето на Гърция в неделя

0
Ако предложените реформи са адекватни и Гърция започна да ...
Ако предложените реформи са адекватни и Гърция започна да ...

Шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги увери лидерите от еврозоната във вторник, че ЕЦБ ще направим необходимото, за да се запази гръцките банки в състояние на платежоспособност до срещата на върха на ЕС в неделя, на която ще търси споразумение за допълнителна помощ за Гърция, каза германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от "Ройтерс".

Говорейки на пресконференция след извънредната среща на върха на лидерите на еврозоната, Меркел заяви, че "не е особен оптимист" за намиране на решение за Гърция в неделя, но срещата е била свикана, "защото смятаме, че положението е толкова опасно".

Запитана дали Гърция може да излезе от еврозоната, ако не успее да представи убедителни предложения за реформа, тя каза, че в неделя ще се реши дали да започнат преговори за сключване на двугодишна програма за Атина.

Лидерите не са обсъждали идеята евентуално създаване на паралелна валута за Гърция, каза Меркел.

Еврозоната ще изпълни задължението си от 2012 г. да разгледа опрощаването на част от дълга, ако Гърция се съгласи на реформи, но той няма да бъде изцяло опростен, което би било незаконно съгласно договора за ЕС, допълни германският канцлер.

Ако предложените реформи са адекватни и Гърция започна да действа по тях може да се осигури краткосрочна финансова помощ за Атина, заяви Меркел.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...
  • Путин Хуйло
    Я си ебавай майката, заминавай за Русия.Ай ми кажи имали ама имали поне един заминал за Русия.Да еба майката ти тъпа
  • чичомиткобрат
    Исках да напиша паразитират, само че autocorrect-а ме прецака.
  • чичомиркобрат
    И след санкциите, Китай и Русия ще просперират още повече, а америка и запафна европа ще обеднеят още повче. Много глупави са...