„Еврофутбол“ и „Национална лотария“ остават без лиценз

2
ВАС отхвърли жалбите на  „Еврофутбол“ и „Национална лотария“ против отнемане на лицензите им
ВАС отхвърли жалбите на „Еврофутбол“ и „Национална лотария“ против отнемане на лицензите им Снимка: БГНЕС

ВАС отхвърли жалбите на  „Еврофутбол“ и „Национална лотария“

Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли жалбите на „Еврофутбол“ и „Национална лотария“ против решения на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) за прилагане на принудителна административна мярка – окончателно отнемане на притежаваните лицензи, съобщиха от съда. Решенията на три съдебни състава от ВАС по казусите са окончателни, предаде БТА.

Според съда в определените от ДХК срокове двете дружества не са предприели действия за погасяване или обезпечаване на установените от НАП просрочени публични вземания - за „Еврофутбол“ в размер на общо 328 882 670,98 лева (главница – 261 164 891,87 лева и лихва – 69 304 242,84 лева) и за „Национална лотария“ – по два акта за установяване на публични държавни вземания на обща стойност 14 945 470,83 лв. главница и 4 015 495,73 лв. лихва.

От доказателствата по делата е установено, че ДКХ е приложила принудителни административни мерки – временно отнемане на лиценза за срок от три месеца, като е разпоредено в същия срок да се предприемат действия по преустановяването на допуснатите нарушения, т.е. за погасяване или обезпечаване на просрочените публични вземания към ДКХ. Това обаче не е сторено в законоустановения срок, посочват върховните съдии.

Неизпълнението на изискването за погасяване или обезпечаване на задълженията е и основание за временно отнемане на лицензите на дружествата, допълват от ВАС.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари