Евгения Чикунова счупи световния рекорд на 200 метра бруст

0
18-годишната рускиня подобри рекорда на южноафриканката Татяна Шьонмакер
18-годишната рускиня подобри рекорда на южноафриканката Татяна Шьонмакер Снимка: © РИА Новости / Максим Богодвид

18-годишната рускиня подобри рекорда на южноафриканката Татяна Шьонмакер

Рускинята Евгения Чикунова подобри световния рекорд на 200 метра бруст за жени на руското първенство по плуване в Казан.

18-годишната Чикунова постигна време от 2:17.55 минути. Досегашното върхово постижение принадлежеше на южноафриканката Татяна Шьонмакер - 2:18.95 минути от 30 юли 2021 година по време на олимпийските игри в Токио.

Постижението на рускинята трябва да бъде ратифицирано от Международната федерация по плуване, уточни БТА.

От централата обявиха за ТАСС, че плуването на Чикунова ще "премине през процедурата за установяване на световен рекорд във водните спортове, която минава през всеки друг световен рекорд. Постижението може да бъде одобрено само, след като са предприети необходимите стъпки".

Чикунова е сребърна медалистка от Световното първенство в 25-метров басейн на 200 метра бруст. Тя има и сребро от Европейското първенство в смесената щафета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари