Евгений Пригожин напуска Русия

1
Ръководителят на ЧВК „Вагнер” отива в Беларус
Ръководителят на ЧВК „Вагнер” отива в Беларус Снимка: ТАСС

Ръководителят на ЧВК „Вагнер” отива в Беларус

Евгений Пригожин напуска Русия. Ръководителят на ЧВК „Вагнер” отива в Беларус. Срещу бойците му няма да бъдат повдигане обвинения, потвърди Кремъл, предава NOVA.

24-часовият поход за справедливост на лидера на руските наемници от „Вагнер“ приключи в събота вечерта. Шествието спря на 200 км от столицата на Русия. Така, една група от 25 000 души, без тежка техника, успяха да преминат през територията на почти цялата страна. Това даде повод за съмнения, че Пригожин е сключил сделка с ръководителите на армията и на службите да бъде отстранен президентът Владимир Путин. Всички пътища които вчера бяха затворени, вече са отворени. Страната започва да се връща към нормалния живот.

Междевруменно ЕС активира своя Център за реагиране при кризи, обяви шефът на външните работи и сигурността на блока Жозеп Борел в отговор на събитията в Русия.

„Преди Съвета по външни работи на ЕС в понеделник координирам действията си в рамките на Европейския съюз и активирах центъра за реагиране при кризи“, каза Борел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    до 5
    ванка не се крий бе, всички знаем, че си тъпак 😁
  • -7
    5
    Мутрофанката
    Мобилизирала съм всичките гнусни антибългарски копейкаджийски тролчета днес да плюят и да се опитват да принизяват подвига на Пригожин да унижи нашия лидер Владолф Путлер! Дерзайте, убитаци, иначе ще ви спра копейките!
  • -7
    4
    Бай Ставри
    Мишките вмирисани, пак се хванаха в капана на Путин, евала направи ги пак на посмешище.......
  • 2
    3
    До 1
    Това е мечтата на всеки русофил..
  • 1
    2
    До 1
    Няма вече да има ЧВК. В това беше драмата. Оставащите членове подписват договор с ВС на РФ и стават нейни. Частта, участвала в метежа ще се засили към Африка отново предполагам. Сега - защо Пригожин отива в Беларус е отделна голяма тема. Не е изключено там да изиграе същият театър но с по-твърд край и да поднесе на Путин Беларус като част от РФ. Времето ще покаже.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари