Ето кога ще вали сняг през топлата зима

1
Първите преспи ще са за студентския празник
Първите преспи ще са за студентския празник

Цялостната прогноза за зимата на Балканите сочи, че тя ще е по-валежна и сравнително по-топла. Температурите ще са по-високи през първата й половина, а през втората - нормални, предвижда метеорологът Петър Янков. 

Той обяснява пред "Фокус", че значителни валежи от сняг се очакват в началото на декември. Ще се натрупа сериозна снежна покривка, особено по планините. Това ще се случи в периода от 30 ноември до 3 декември. "За студентския празник сигурно ще има и сняг, студентите да могат да прекарат празника приятно по нашите планински курорти”, заяви Янков.

Втората половина на декември ще бъде топла и суха, а януари месец ще бъде с нормални валежи и по-топъл. „Това означава, че големи студове не се очакват реално. Февруари и март ще бъдат с повече валежи, малко над нормите. Тогава ще има и повече сняг по планините.

Янков смята, че зимният сезон ще продължи до края на март и ще има достатъчно сняг, за да се напълнят язовирите с необходимите количества вода за нормалното функциониране на селското стопанство.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари