Ето какви хора са родените на 29 февруари

2
Късмет преследва родените на 29 февруари
Късмет преследва родените на 29 февруари

Хората, родени на днешната дата, празнуват рожден ден веднъж на четири години, но затова пък се смята, че са късметлии и щастливци и често притежават пророчески дарби.

Още в древни времена мъдреците твърдели, че на този ден Земята отваря вратите си към паралелните светове и през нея минават посланиците от оня свят - магьосници, целители, пророци, които имат дарбата да побеждават злото и да прочистват земното пространство от него.

Шансът да се родите на тази дата е приблизително 1 към 1461. В света хората, родени на 29 февруари, са около 4 милиона - т.е. около 0,0686% от населението на Земята, сочи статистиката.

Днес у нас празнуват приблизително 5000 души. Между тях има и доста известни личности. Прави впечатление групата на художниците - на тази дата са родени класикът Васил Стоилов (1904-1990) и Кирил Гогов - известен като автор на герба (съвместно с Георги Чапкънов) и на вече излезлите от употреба банкноти от 1 лев.

Актьорите също образуват солидна група - легендарният Джоко Росич празнуваше на днешна дата. От младите рожденици, посветени на Мелпомена, са Христо Чешмеджиев и Екатерина Стоянова.

Журналистическата гилдия е “отсрамена” от първия главен редактор на “Плейбой” у нас Ивайло “Нойзи” Цветков и Петър Бойчев, работил преди години и в “Труд”.

“Когато годината не е високосна, просто не празнувам”, казва многократният шампион на България и кмет на родното си село Градежница, боксьорът Свилен Русинов.

Бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов също е роден на 29 февруари.

По света на тази свещена дата са Вселенският патриарх Вартоломей I, френската кинолегенда Мишел Морган, руският военен и политически деец Владимир Крючков, рапърът Ja Rule и италианският композитор Джоакино Росини, чиято опера “Севилския бръснар” е смятана и до ден днешен за връх на музикално-сценичния жанр.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари