Ето как се пломбира зъб за 3 минути в домашни условия

2

Уникален начин за пломбиране на зъб измислиха в Япония, жителите там са много доволни!

Казуе Ямагаши се казва човекът, който направо разби зъболекарите по цял свят и е напът да им вземе хляба от ръцете. Преди година японецът измисля паста за зъби, която е също толкова ефикасна, колкото и работата на един дентален специалист.

Разликата обаче е, че струва много по-малко от посещението при зъболекар, а освен това едно пломбиране на зъб се извършва едва за 3 минути, научи Doctorbg.net.

Първоначално светът се отнася скептично към откритието на Казуе Ямагаши, поради което в Европа и в Америка могат да се прочетат доста негативни информации за него. В Азия обаче пастата е станала истински хит и продуктът се продава с тонове всеки ден. Което пък говори за неговата ефективност.

Съставът на въпросната паста за зъби е сходен с този, който съдържа зъбния емайл. Нанася се директно в болния зъб и до 3 минути той вече е здрав. Пастата в случая играе ролята на пломба, тя залепва здраво върху зъба и го заздравява.

„Получих своя продукт при опит с хидроксиапатит, който е сред основните компоненти на зъбната структура. В пастата има специална киселина, която омекотява съвсем леко зъбната повърхност и така зъбът и продуктът се сливат в едно цяло.“ – разкрива Казуе Ямагаши.

Японският доктор е работил по откритието си около 10 години, като успява да го завърши напълно преди година. Той твърди, че първите му пасти са били също ефикасни, но в краткосрочен план, тъй като бързо са падали от зъбите. Докато сега вече може да се похвали с пломбиране на зъб за много години напред.

Пастата е наречена Charcle и към момента българите могат да си я набавят само по интернет. Интересът към нея става все по-голям, но останалите континенти трудно я допускат, тъй като може да унищожи целия дентален бизнес.

Източник: doctorbg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари