Ето как откровено ни цакат по бензиностанциите

2

Жена разказва за поредната измама, която е направена на една от родните бензиностанциите , пише Struma.com.

Дамата е изпратила същото писмо и до Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ето и писмото без редакторска намеса:

"Управлявам лек автомобил Шкода Фабия. Вчера (28.04.2017г.) петък, отидох да заредя бензин (95H) на бензиностанция, която се намира на един от булевардите в Благоевград.

Сумата, която заплатих беше 107,99лв. Цената за литър бензин в този ден беше 2,11лв. По принцип, когато зареждам на други бензиностанции, плащам не повече от 90лв. Именно това ми направи впечатление и реших да проверя касовата бележка (която пазя и при необходимост мога да предоставя). Оказа се, че служителите на бензиностанцията са напълнили в моя резервоар 51,180 л.

Бърза справка показва, че моделите на Шкода Фабия и по-точно моделът на автомобила, който аз управлявам събира 45 л. Бих искала да извършите проверка на бензиностанцията и, ако е възможно да бъда информирана за развитието, тъй като това касае не само мен, но и хиляди други клиенти на веригата бензиностанции.

В специализирани сайтове за технически данни на същия автомобил Шкода Фабия е посочено, че обема на горивния резервоар е 45 литра. Разликата от над 6 литра при 2.11 лв. за литър носи на бензиностанцията бонус от близо 17-18 лева.

Дневно през колонките на бензиностанцията минават над 1000 автомобила, не всички зарежда пълен резервоар, но средно 3-4 лева е надценката, която се слага на колонката от този вид измама. Каква е печалбата пресметнете сами."

Сигналът отнасяме до компетентните институции, на които при проявен интерес ще съобщим, коя е бензиностанцията, а дотогава вие бъдете внимателни, когато ползвате услугите им.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари