Ескалацията на напрежението между Косово и Сърбия расте

0
Президентът на Сърбия Александър Вучич призова всички да се опитат да запазят мира
Президентът на Сърбия Александър Вучич призова всички да се опитат да запазят мира

Президентът на Сърбия Александър Вучич призова всички да се опитат да запазят мира

Ескалация на напрежението между Косово и Сърбия. Поводът - новите правила, които щяха да принудят косовските сърби да заменят личните си документи, издадени от сръбските власти, с такива, издадени от властите в Косово. И още - хората, трябваше да заменят регистрационните табели на автомобилите, издадени от сръбските власти, с табели, издадени от косовските власти, предаде NOVA

Правилата трябваше да влязат в сила в полунощ, но бяха отложени след консултации със Съединените щати и Европейския съюз. Стотици косовски сърби издигнаха барикади и блокираха пътища, по които се стига до границата със Сърбия, за да изразят недоволството си от намеренията на правителството в Прищина.

Президентът на Сърбия Александър Вучич призова всички да се опитат да запазят мира, “на почти всяка цена“. "Има все по-малко готовност да чуят молбите ни и моята молба днес към всички е да се опитаме да запазим мира на почти всяка цена. Още веднъж се опитвам да помоля всички - албанците да се опомнят, сърбите да не се поддават на провокации и да не правят нищо, което може да доведе до някакъв конфликт. Всичко, което мога да кажа, е, че ще искаме мир и ще търсим мир. Но веднага трябва да ви кажа: няма да има капитулация и Сърбия ще победи. Ако посмеят да преследват сърби, малтретират сърби, убиват сърби - Сърбия ще спечели. Това е всичко, което имам да кажа", заяви сръбският държавен глава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари