Ескалация на напрежението в Старозагорско

0
Жандармерията ползва сълзотворен газ срещу протестиращи енергетици
Жандармерията ползва сълзотворен газ срещу протестиращи енергетици

Жандармерията ползва сълзотворен газ срещу протестиращи енергетици

Полицията ползва сълзотворен газ и плаши борещите се за бъдещето си миньори и енергетици с водно оръжие! Има граждани в болница!

Енергетици и миньори от района на Бобов дол спазиха заканата си от вчера и излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от плановете на правителството за затваряне на всички въглищни централи. Протестите са в ход в цяла България и са блокирани основни пътни артерии.

На магистрала "Струма" в района на Дупница жандармерията е започнала да заплашва протестиращите с глоби от 7000 лева и да им забранява да изразяват позицията си. В Старозагорско полицията е използвала сълзотворен газ и водно оръжие срещу протестиращите, което е довело до ескалация на напрежението. Има граждани, които са били ранени и са хоспитализирани.

Протестиращите миньори и енергетици са категорични, че не приемат плановете на правителството и ще продължат да се борят за бъдещето си. Те смятат, че правителството не взема предвид техните интереси и че затварянето на въгледобивната индустрия ще доведе до загуба на хиляди работни места и ще навреди на българската икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Разводът с тъпите и прости руснаци ще стане по доста скандален и мръсен начин. Русоидите в България няма да се дадат лесно и ще правят какви ли не саботажи, протести, диверсии за да запазят мафиотския начин на бизнес в милата ни Родина. България е най-тежко зависима, най-пострадала и най-трудно ще излезе от смъртоносната хватка на Кремълските мафиоти и техните слуги в България. Гражданите трябва да защитят прехода към европейско развитие на България и излязат от руското зло и мизерия.
  • 2
    7
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Що не протестираха като предателите Първанов, Станишев, Саксофона и Доган рестартираха продажния проект АЕЦ-Белене и в него без да имаме централа се загубиха милиарди. Що не протестираха Доган като му подариха ТЕЦ-Варна, що не протестираха при служебните правителства на руския боклук Радев?! Ясно е, че не са загрижени за енергетиката , а искат с политически мотивирани протести да дестабилизират правителството което е неудобно за енергийната мафия. Тецовете Марица изток са като гнойни рани които се използват от мафията да продава изкуствено занижени цени на държавно произведена енергия на изкуствено-спекулативни високи цени, като за това плаща народа. Един път бюджетът олеква от това да се правят спекулативно ниски цени на изкупната енергия и второ се продава на високи цени на народа от спекулантите, което означава, че обикновения данъкоплатец плаща два пъти за енергията. Изритайте тая прогнила сган от Старозагорско в мръсния канал! Веднага!
  • -6
    6
    Поредните изнудвачи
    Според официалната статистика средната работна заплата в енергетиката в България е втора в класацията след тази в IT сектора. Тях ли подкрепяте? Та да не са луди тия терористи да се откажат лесно от тях, като се преквалифицират, Добре са си в 19 век, майната му на прогреса и 21 век! Всичката тази гмеж са протести и блокиране на държавата има една основна цел - сваляне на правителството и връщането на Мунчо/Мутрофанова на власт.
  • 9
    5
    до 2
    Колко не си наясно със закона и с идеята да има такива. За да протестираш все пак трябва да уведомиш съответните органи и да получиш разрешение. Какво би станало ако всяко говедо като теб когато си поиска да спира където си поиска движението? Между другото ТЕЦ Русе е частна собственост. Смяташ ли, че хората са излезли самоволно да затварят пътя, а не са НАКАРАНИ да го сторят?
  • -2
    4
    Изумен
    Има и друго - преклонена главица, сабя не я сече... Нямаме мнение и нямаме позиция,все на някой нещо му пречи - не сме народ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари