ЕС подготвя пакет от 50 милиарда евро помощ за Украйна

0
Паричните средства се предлагат под формата на грантове и заеми
Паричните средства се предлагат под формата на грантове и заеми

Паричните средства се предлагат под формата на грантове и заеми

Европейският съюз е готов да предложи пакет от финансова помощ в размер на около 50 млрд. евро (55 млрд. долара) в подкрепа на Украйна, докато страната провежда контраофанзива за възвръщане на териториите, загубени след началото на руската инвазия преди повече от година, съобщи днес агенция Блумбърг, цитирана от Ройтерс.

Според цитирани от Блумбърг и запознати с плана източници предложението на Европейската комисия, ще помогне за финансирането на текущите разходи на украинското правителство и за покриване на разходите за спешни приоритети за възстановяването на Украйна.

Паричните средства се предлагат под формата на грантове и заеми при условие, че бъдат предприети мерки за реформи.

ЕС ще поиска от държавите членки средства за плана за възстановяване на Украйна, който ще се осъществява в рамките на преразглеждане на многогодишната бюджетна рамка на блока за 2021-2027 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    фена на Путин
    интересно, европедерастите не пускат почти нищо в кеш, но когато е заем с лихва и грант, бам, "ето ви 50 млрд. народе, братски, и още ще дадем". 50 милиарда пирона в ковчега на украина са това.
  • 6
    7
    фена на Путин
    ЗАЕМИ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ ДОРИ ЗА ПЕНСИИ. Ха-ха-ха !!! Ако ес кихне 50 милиарда, това е по-зле отколкото Путин да хвърли 50 милиона бомби над целия континент. Това е най-добрият вариант за Русия. Обезкървяването и инфлацията в ес ще са бетонирани за още няколко години наред. И след тези 50 млрд. до 1г. ще трябват нови но вече 100млрд. И кога ще ги върне тези заеми занулена държава посипана с обеднен уран ? С украйна е свършено.
  • -3
    6
    Диагноза - кретенизъм
    Това е точната характеристика за всеки, поддържащ Империята на злото. Браво на украинците, че се упълчиха на путлеризма, защитаваш национални интереси в кретеща социалистическа икономика, и като съберем се получава назионализъм и социализъм или по-точно - национал-социализъм.
  • 13
    5
    Ванка, газен с танка
    Говедо, не забравяй, че в момента Великая Русь воюва едновременно с почти 50 страни , наливащи оръжие и бойна техника в Посрайна! Най-вече с твоите безскрупулни американски чифути! И майка им ебава засега! Дано да ги зачисти от света в най-скоро време, да те еба у кемафа прост!
  • -10
    4
    Ванка с танка
    Некадърници,азиатска стан.Тя майка ти не е виновна,виновен е баща ти че те е правил най когато не му се искало. Е как така такава велика армия не можа да се справи с Украйна? Биха ви ,ебаха ви хора които даже нямаха оръжие 1те месеци,само руски боклуци като теб могат да се радват на войната...Европа няма как да бъде унищожена от варварите от руските степи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари