ЕС добавя най-големия производител на диаманти в света към списъка със санкции

0
Засега диамантената компания "Алроса" няма коментар
Засега диамантената компания "Алроса" няма коментар Снимка: Bloomberg

Засега диамантената компания "Алроса" няма коментар

Европейският съюз добави най-големия производител на диаманти в света „Алроса“, както и главния изпълнителен директор на фирмата Павел Алексеевич Мариничев към санкционния си списък, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

„В съответствие с наложената забрана за внос на диаманти, която е включена в 12-я пакет от санкции, днес ЕС добави „Алроса“, най-голямата компания за добив на диаманти в света, както и главния ѝ изпълнителен директор към списъка“, се казва в съобщение на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, публикувано в социалната платформа „Екс“.

Забраната за внос на руски диаманти от страна на ЕС се прилага съвместно със страните от Г-7, които обявиха през септември, че ще наложат сходна забрана.

Алроса“ не е отговорила незабавно на запитването за коментар, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Диамантите на Якутск...
  • 2
    2
    Име
    Уверен съм, че от компанията са много огорчени.
  • 5
    1
    Атанас
    Фантастика.Диамантения бизнес в света се движи по собствени закони.Последното нещо , което го е грижа са оглупелите старци на ЕС. Наистина весело новогодишно решение от Брюксел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари