ЕС „дава отбой“ относно нови санкции за Русия

0
Киев многократно е "изисквал“ от ЕС и западните съюзници "въвеждането на все повече и повече нови мерки“
Киев многократно е "изисквал“ от ЕС и западните съюзници "въвеждането на все повече и повече нови мерки“ Снимка: БТА / АП / архив

Киев многократно е "изисквал“ от ЕС и западните съюзници "въвеждането на все повече и повече нови мерки“

На 4 ноември Урсула фон дер Лайен обеща, че до 13 ноември, на срещата на външните министри на страните членки на ЕС, Европейската комисия ще подготви 12-ия пакет от санкции. Но сега "Европейската комисия дава отбой“, пише Berliner Zeitung, цитиран от Агенция Фокус. Както посочва изданието, "преговорите се проточиха“.

Изданието припомня, че от февруари 2022 г. Киев многократно е "изисквал“ от ЕС и западните съюзници "въвеждането на все повече и повече нови мерки“, включително и преди всичко "срещу руския износ на диаманти и срещу средствата на Москва, замразени на Запад“. Изданието отбелязва, че от гледна точка на Киев предприетите досега мерки са били недостатъчни, тъй като "Русия винаги намира начини да заобиколи санкциите, наложени от Запада, било то при износ на петрол и газ или внос на микрочипове“.

Както стана известно, още през септември нов пакет от санкции трябваше да засегне износа на руски диаманти и да наложи допълнителни ограничения върху търговските отношения с Русия. Но е ясно, че все още не е постигнато съгласие по конкретна формулировка. Фактът, че подготовката на санкциите е отложена, стана окончателно известен в петък, уточнява Berliner Zeitung.

Нова дата за приемане на пакета от санкции не е обявена. Прессекретарят на Европейската комисия отговори на всички въпроси на журналисти, че "се надяваме да ги представим в близко бъдеще“. Самият германски вестник посочва в тази връзка, че "фразата "в близко бъдеще“ може да се тълкува по всякакъв начин, но това със сигурност не означава, че в следващите няколко месеца“.

Изданието отбелязва, че не са посочени официални причини за забавянето. Въпреки това в пресата се появиха съобщения за "усложнения, свързани със забраната за внос на диаманти“. Има и доказателства за "натиск от страна на държавите-членки за добавяне или премахване на определени мерки“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    До 1
    Истината боли, а ПеПеруго некъпана :))) ?
  • 7
    5
    Sтанко до 4
    Ти па какво българско виждаш в подкрепата на модерния поробител от ЕС? Или си твърде отворен, за да не го усещаш, че го поемаш до макарите ... или твърде прозд...?
  • -9
    4
    НА ПУТЛЕР НАСРАНИЯ ГЪЗ!!!
    Много ме кефи да полапвам уя на Мутрофанката за жълти копейки и да си предавам Родината на моята любима Сатрапия! Окрайна това, Окрайна онова, важното е да се плюе безпочвено, че да се покажем колко сме жалки рушлямските антибългарски тролчета! ФАКТ!
  • 13
    3
    НА ПУТИН ГОРДИЯТ ФЕН !!!
    Много ме забавляват "пакетите" с помощ за свръх-масивната черна дупка усранайна и последните мозъчни пръдни на педерасткия съюз относно нови санкции. Чувам, че в кремъл се търкалят от смях при обявяването им. Ще пускат нови брандове водка "украине пизда", "евро хуйня" и "санкция" където на етикета фон дер лайнен ще е разкрачена на гинекологичното магаренце с масивна кандидоза и киста на матката от къпане със студена вода в незатоплен апартамент.
  • 12
    2
    НА ПУТИН ГОРДИЯТ ФЕН !!!
    Пречка с вносът на диаманти е повече от очаквано да изникне, защото диамантите са еврейски бизнес, а всеки сам вижда, когато еврея реши да прави нещо, било то и клане и изпаряване на деца с бомби, никой не смее да гъкне. Трепят и грам не им дреме на резаният. Ще спрете на евреите бизнеса в Антверпен ама на еврейската коледа. Когато ханука стане мюсулмански празник, тогава ще спрете бизнес на евреите. Смешници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари