ЕС даде отсрочка за Брекзит

0
При условие, че парламентът в Лондон приеме постигнатото споразумение
При условие, че парламентът в Лондон приеме постигнатото споразумение Снимка: Getty Images / Guliver

При условие, че парламентът в Лондон приеме постигнатото споразумение.

В случай на трети провал на гласуването на сделката, до края на март ЕС ще свика нова среща на върха за окончателно решение за по-нататъшните действия на Общността

Европейският съюз даде на Великобритания срок до 22 май за излизане от структурите на Общността, предава телевизионният канал Sky News, цитиран от Агенция "Фокус". Съответното решение е взето в рамките на срещата на държавните и правителствените лидери на ЕС в Брюксел, става ясно от проектозаявлението, текстът на което вече бе разпространен сред средствата за масова информация.

Очаква се по-късно тази вечер министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей да направи официално изявление, в което да представи резултатите от първия ден на срещата в Брюксел. Според ТАСС ЕС ще се съгласи да „отложи излизането на Великобритания от Общността до 22 май“, но само при условие, че „британският парламент утвърди съгласуваното с Брюксел споразумение“ за Брекзит, разкрива източник на руската информационна агенция TACC от Брюксел.

В случай на трети провал на гласуването на сделката за Брекзит, до края на март ЕС ще свика нова среща на върха за окончателно решение за по-нататъшните действия на Общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари