ЕРП Север инвестира близо 4 милиона лева в мрежата на област Русе

0
До края на годината ще завърши изграждането на възлова станция Изток – Русе
До края на годината ще завърши изграждането на възлова станция Изток – Русе

Електроразпределение Север инвестира 3,8 милиона лева в обновяване и развитие на електроенергийната инфраструктура в област Русе през 2018 година.

Поредицата проекти, реализирани от дружеството, целят осигуряване на надеждно електрозахранване на жителите на областта и възможност за присъединяване на нови обекти.

Електроенергийната компания, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, вложи 1,8 милиона в изграждане и рехабилитация на електропроводи, въздушни и кабелни линии, трафопостове, присъединяване на нови клиенти, както и в закупуване на  нови автомобили и специализирано оборудване за аварийните екипи. Други 2 милиона лева са вложени в изграждане на електромерни табла и монтиране на нови електромери.

До края на годината ще завърши изграждането на възлова станция Изток – Русе. С присъединяването на съоръжението ще се промени конфигурацията на мрежата и ще се осигури по-устойчиво електрозахранване в района. Предстои подмяна на подземни кабелни линии средно напрежение на територията на областта с полагане на кабели с по-голямо сечение. Така се повишава устойчивостта на мрежата и възможността тя да поеме по-високите товари от нарастващото потребление през зимните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари