Ердоган поиска от Путин скорошен край на войната в Украйна

0
Обсъдили са възможностите за износ и на други хранителни продукти и стоки по "зърнения коридор"
Обсъдили са възможностите за износ и на други хранителни продукти и стоки по "зърнения коридор" Снимка: архив

Обсъдили са възможностите за износ и на други хранителни продукти и стоки по "зърнения коридор"

Турският президент Реджеп Ердоган разговаря днес по телефона с руския си колега Владимир Путин за възможностите за износ и на други хранителни продукти и стоки по т. нар. зърнен коридор през Черно море, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на турското президентство.

По време на телефонния разговор Ердоган и Путин са обсъдили още двустранните отношения, енергетиката и борбата с тероризма, съобщава турското президентство.

По Черноморския хуманитарен коридор са транспортирани над 13 милиона тона зърно, като е възможен и износ на други хранителни продукти, е заявил Ердоган в телефонния разговор.

Турският президент е изразил и искрената си надежда за скорошно прекратяване на войната между Русия и Украйна, предаде БТА.

Ердоган е казал още на Путин, че прочистването на границата на страната му със Сирия от терористи на дълбочина поне 30 км е приоритет за Анкара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари