Владимир Путин: Украйна отказва мирни преговори с Русия

1
На форума Русия - Африка в Санкт Петербург се чуха призиви за деескалация в Украйна
На форума Русия - Африка в Санкт Петербург се чуха призиви за деескалация в Украйна Снимка: © РИА Новости / Павел Бедняков

На форума Русия - Африка в Санкт Петербург се чуха призиви за деескалация в Украйна

Африкански лидери призоваха руския президент Владимир Путин да приложи техния мирен план за край на войната в Украйна и да поднови споразумението за износ на украинско зърно през Черно море.

На форума Русия - Африка в Санкт Петербург се чуха призиви за деескалация в Украйна, поемане на конструктивни ангажименти и преговори, тревоги за високите цени на храните и горивата, информира БНТ.

"Съгласни сме, че всички противоречия трябва да се решават чрез преговори. Проблемът е, че Украйна отказва да говори с нас. Причината за този конфликт е заплахата за сигурността на Русия, създадена от Съединените щати и НАТО. Те отказват преговори за осигуряване на еднаква сигурност за всички, включително Русия. Сегашното украинско ръководство отказва преговори в официална позиция. Президентът на Украйна подписа указ по този въпрос", каза руският президент.

Африканската инициатива включва изтегляне на руските войски от Украйна и на ядрените оръжия от Беларус, отпадане на международната заповед за арест на Путин и разхлабване на санкциите. Русия традиционно обвързва преговорите за Украйна с признаване на "новите реалности" на терен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    до 21
    Първо там все още има държави с френско или английско влияние. Второ те не искат БЕЗПЛАТНО зърно, а искат ВЗАИМОИЗГОДНИ сделки. Русия от много години продава на Африканските държави зърно и оръжия, но с поголовното насищане на украйна със западни оръжия процъфтява черния пазар. По официални данни над 40% от "доставените" оръжия всъщност отиват директно на черния пазар. Дори американците пропищяха от това, че тяхно ново оборудване се забелязва в Африка и в Близкия Изток. Зърнената сделка се използва за пренос на оръжия - като няма кораби няма и лесен черен пазар - простичко е 😁
  • -1
    22
    до 20
    ти олигофрен ли си? Нищо не извъртам - това са исторически факти! Това, че не ти изнася не означава, че не е станало. В Кримската война Руската империя губи срещу Османската империя, Англия, Франция и Австрийската империя и условията на споразумението са определени от Османската империя.
  • 3
    21
    До 11
    Защо тогава африканците,не му искат на Путин безплатната пшеница,а искат прекратяване на войната с Украйна и преговори за мир.Едни африканци смеят да наричит специалната операция на Русия в Украйна - война.Как ти изглежда,ако не си русофил...
  • 4
    20
    русенец
    Както и да го извърташ, Русия репресира и се опитва насилствено да асимилира хиляди българи, политика по-късно продължила от сатрапа Сталин. Кримската война приключва 4 години преди памфлета на Раковски. "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите" - В текста на брошурата Раковски остро критикува лъжливите обещания на руските агенти, опитващи се да привлекат български заселници. Той прави исторически обзор на българо-руските отношения от времето на Светослав Игоревич и заключава, че заробването на българите и завладяването на България е трайна руска цел, която сега се осъществява в съгласие и със съдействието на османските власти.[3] „Преселение в Русия...“ предизвиква широк отзвук сред българската общественост и през следващите години редица публицисти, като Васил Попович, Любен Каравелов, Христо Ботев, пишат по тази тема и критикуват, макар и по-умерено, руската политика.
  • 4
    19
    до 15
    Всъщност в този контекст, ако Франция, Англия, Австрииската империя не са подкрепили Османската империя, ние сме щели да бъдем освободени още 1853г. Руският цар Александър се смята за покровител на дванайсетте милиона християни под османско владичество и иска да влезе в историята като освободителя на Ерусалим. Монетата има две страни и е хубаво да се поназнайва историята по-глобално, а не само да мятаме цитати 😁
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари