"Ер Франс" съкращава 7500 служители

0
Преди да започнат уволненията, компанията ще насърчи доброволните напускания
Преди да започнат уволненията, компанията ще насърчи доброволните напускания

Авиокомпания "Ер Франс" и регионалното й подразделение "Оп" (Hop) обявиха снощи, че съкращават 7500 работни места заради негативните последици от коронавирусната пандемия за въздушните превози, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

След преговори с представители на персонала, продължили през целия вчерашен ден, ръководството на компанията съобщи снощи, че до 2022 г. ще съкрати около 6500 от общо 41 000 работни места в "Ер Франс" и 1000 от общо 2400 работни места в "Оп".

Компанията уточни, че повечето от съкращенията ще станат чрез незаемане на местата на пенсиониращи се и напускащи служители. Тя допълни, че преди да започнат уволненията, ще насърчи доброволните напускания и ранното пенсиониране.

Според прогнозите авиокомпаниите по целия свят ще претърпят тази година загуби в размер на 84 милиарда долара, като приходите им ще намалеят наполовина. Някои подадоха искове да бъдат обявени в несъстоятелност, а други потърсиха държавна помощ, за да оцелеят след почти пълното спиране на дейността им. Според официални прогнози ще минат години, докато секторът се възстанови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари