Епископ Поликарп: Тъжната вест ни съобщи генерал Мутафчийски

0
По думите му Българският патриарх е бил една кристално чиста личност
По думите му Българският патриарх е бил една кристално чиста личност Видео: NOVA

По думите му Българският патриарх е бил една кристално чиста личност

Тъжната вест за кончината на Българският патриарх Неофит ни съобщи ген. Мутафчийски, както е по протокол, след това Светият синод и Софийската света митрополия разпоредиха действията, за да може опелото на Негово Светейшество да бъде подготвено. Това заяви първият викарий на патриарх Неофит Епископ Поликарп.

Това, което мога да кажа за Негово Светейшество е малко, в сравнение на това, което душата ми и сърцето ми изпитва към него. Той беше забележителен духовник, човек и отец. Той даде много на всички, които бяхме около него”, посочи той, предаде NOVA.

По думите му Българският патриарх е бил една кристално чиста личност. „С нетърпение очаквахме да бъдем до него. Беше голяма радост да бъдем до този великан на духа, той ни беше пример”, каза още епископът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари