„Епъл" се нанася в ЦУМ

0
3000 квадратни метра е поискал да наеме изпълнителният директор Тим Кук в ЦУМ
3000 квадратни метра е поискал да наеме изпълнителният директор Тим Кук в ЦУМ

Американската телекомуникационна компания „Епъл" стъпва у нас, научихме от „Всеки ден".

3000 квадратни метра е поискал да наеме изпълнителният директор Тим Кук в ЦУМ, който е собственост на бизнесмена Георги Гергов. След месеци преговори миналия петък сделката е била финализирана и до края на годината щатските служители ще се установят у нас.

Досега „Епъл" имаше само представителни магазини у нас. Очаква се „Епъл" да изградят не само търговска част, но и да се настани цял кол център, който да обслужва клиенти от цяла Югоизточна Европа. Цената на сделката за наема се пази в строга тайна, но наши източници твърдят, че става въпрос за поне 150 хиляди евро месечно. Още през 2012 г. се заговори, че компанията, производител на най-модерните телефонни апарати и устройства за комуникация със собствен софтуер, ще стъпи у нас като врата към Близкия Изток и Африка.

Тим Кук бе на тайно посещение от само няколко часа у нас, за да проучи инвестиционния климат. Говореше се, че той е имал среща и с български министри. Самият Гергов бил много доволен от сключения договор за наем, защото загуби милиони от разкопаването на Ларгото заради арехологическия комплекс „Сердика".

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари