"Енергоатом": Русия напълно изключи захранването за АЕЦ "Запорожие"

1
Причината атомната централа да загуби напълно връзката си с украинската електрическа мрежа е артилерийски обстрел
Причината атомната централа да загуби напълно връзката си с украинската електрическа мрежа е артилерийски обстрел Снимка: ЕПА / БГНЕС

Причината атомната централа да загуби напълно връзката си с украинската електрическа мрежа е артилерийски обстрел

Русия напълно изключи захранването на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Укринформ, цитиран от БТА.

Окупираната от Русия атомна централа в Украйна е загубила днес напълно връзката си с украинската електрическа мрежа в резултат на артилерийски обстрел. Това съобщи украинската държавна компания "Енергоатом" и обвини за обстрела Русия.

Районът на АЕЦ "Запорожие" отново е бил подложен на обстрел

"Енергоатом" каза, че централата сега получава ток за покриване на собствените си нужди от резервни дизелови генератори. Запасите от дизелово гориво ще стигнат за 10 дни, добави компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Bonkerz
    Я извади мой коментар от стара статия да видим кое не се е сбъднало, русофилистик? Тераруските се осраха в Харков, Луганск и Херсон, цената на газа е най-ниска от Юли месец насам, обявиха мобилизация, ракетните удари са мн редки щото са на привършване и ги пестят, и още мн неща, които предвидих мн отдавна. Имай предвид, че тепърва Украйна ще получава още по-тежко и многобройно въоръжение от Европа и по ленд лийз договора със САЩ... ти сигурно си мечтаеш Путин да пусне ядрена бомба над София и да ни "освободи" и нас, а ти ше го чакаш на Дунав Мост (или моста над Крим) с хляб и сол и със свалени гащи...
  • -1
    3
    sAX
    сащническото посолство е пратило скандалния про100$$$$$ к!р0 на психиатричен преглед?!
  • 0
    2
    ...
    ти си най-неинформираният малоумник от коментиращите тук. продължавай в същия дух да се смеем, поне.
  • 1
    1
    Bonkerz
    Сигурно украинците сами са си обстрелвали АЕЦ-а, за да спрат да получават и пращат ток към него, а русофилистици? Още от миналата година Газпром намали газоподаването към Европа, предния месец бяха подали 80% по-малко газ от същия период миналата година. Отказват да приемат ремонтираната турбина от Сименс само и само да НЕ подават газ към Европа. Уж имало форсмажорни обстоятелства и няма да плащат неустойки. Но газопровода Северен поток бил взривен от американците...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари