Енергийната комисия прие ветото на президента за промените в Закона за енергетиката

0
Депутатите в НС ще гласуват наново текстовете
Депутатите в НС ще гласуват наново текстовете Снимка: БГНЕС

Депутатите в НС ще гласуват наново текстовете

Комисията по енергетика в Народното събрание подкрепи ветото на президента Румен Радев на промени в Закона за енергетиката. Това стана по време на днешното заседание на комисията. С 12 "за", 8 "въздържали се" и един "против" комисията се съгласи с ветото на президента.

Председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС каза, че не може да има разпоредби от закона, които да се отклоняват от общоевропейската уредба. Затова депутатите от енергийната комисия приеха проблемният параграф 24 да отпадне и параграф 25 да стане 24.

Промените в Закона за енергетиката ще се гласуват отново в пленарната зала и законът ще може да влезе в сила без оспорения от президента параграф, уточнява БНР.

Президентът Румен Радев подписа указ, с който връща за ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, приет от 48-ото Народно събрание на 12 януари 2023 г.

Депутатите решиха до синхронизирането на търговските платформи на "Българска независима енергийна борса" ЕАД до 31 декември 2023 г. към 15-минутен период на доставка финансовият сетълмент, изготвян от Електроенергийния системен оператор, да се извършва на времеви интервал от един час. Вносител на промените беше Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Твоето име
    нали същия тоз ми ти добрев кат председател и кат депутат първия път го е гласувал на комисия сетне дважди в парламента. сега кво се прави на ощипан. голем разбирател значи, други да му сочат де са е оакал
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари